Diverse tips om te besparen op jouw gas, water en licht

Diverse tips om te besparen op jouw gas, water en licht
Overige

Diverse tips om te besparen op jouw gas, water en licht

Op energie kun je besparen door zuinig aan te doen maar ook door over te stappen waarbij je vaak veel euro’s terug kunt krijgen als welkomstcadeau. Je kunt tarieven vergelijken bij alle energie bedrijven. Ook kun je veel in de woning zelf doen om te besparen op energie. Zo kun je gaan voor apparatuur met een A label en korter douchen. Je kunt ook heel goed letten op je waterverbruik door bijvoorbeeld een besparende wasmachine aan te schaffen of voor een ecologische douchekop te kiezen. Ook hoef je niet twee keer per dag te douchen als het niet nodig is. Kies voor een korte douche van 5 minuten. Ga eens in de zoveel tijd in bad. Houd het gebruik van een bad beperkt. Natuurlijk moet jouw woning goed zijn geïsoleerd voor warmte behoud in de winter en koele temperaturen in de zomerperiode. Een goede isolatie bestaat uit stevige dichte naadloze muren waardoor geen kou kan ontsnappen en deuren en ramen die stevig in het kozijn vallen. Vaak door slecht metselwerk of veel kieren kan warmte ontsnappen. Doordat de kachel hoge toeren draait om de woning warm te maken verbruik je meer energie, en dat zie je ook weer terug op je nota.

 

Ga voor duurzame keuzes

Kies duurzame apparatuur in je woning. Deze apparatuur wordt gekenmerkt door een A label. Zuinig in zijn verbruik dus. Je kunt oude gloei en halogeenlampen vervangen door ledverlichting en zonnepanelen plaatsen op je dak. Zonne-energie is puur natuur en perfect voor het milieu. Er komen geen fossiele brandstoffen meer aan te pas zoals grijze stroom en aardgas waarbij vooralsnog het productieproces veel schadelijke uitstoot gassen bevat zoals Co2. Ook kun je natuurlijk gaan voor groene stroom. Deze stroom wordt op een milieuvriendelijke manier verwerkt, dit geldt ook voor groen gas. Er wordt bij het productieproces rekening gehouden met natuurlijke verwerking en het zeer inperken van schadelijke stoffen. Kies de goedkoopste energieleverancier waarbij je ook keuze uit groene energie hebt.

 

Ga voor “schone” kachels

Er zijn kachels die een stuk minder verbruiken dan normale cv-ketels. Natuurlijk zijn er ook houtkachels die speciaal geschikt zijn voor het verwarmen van water dat door de radiatoren stroomt. Deze cv-houtkachels stoken milieuvriendelijk omdat er geen aardgas meer bij nodig is. Ze vervangt dan ook de functie van de cv-ketel. Een cv-houtkachel zorgt voor veel minder stookkosten en wordt aangesloten op de cv-installatie. Ook zijn ze extra veilig doordat de koelspiraal wordt ingeschakeld bij oververhitting en een defecte warmtewisselaar. De cv-houtkachel ziet er verder exact hetzelfde uit als de sfeervolle ouderwetse haard maar stookt een stuk schoner en is ook nog eens een stuk gezonder.

Back To Top