Waarom houten jaloezieën op maat laten maken?

Jaloezieën
Overige

Waarom houten jaloezieën op maat laten maken?

De natuurlijke eigenschappen waar houten jaloezieën over beschikken zorgen ervoor dat erg veel mensen dit type raamdecoratie graag in huis willen halen. Wanneer ook u deze keuze heeft gemaakt zult u zichzelf echter de vraag moeten stellen in welke vorm u deze jaloezieën gaat aanschaffen. We maken op dit vlak namelijk een onderscheid tussen houten jaloezieën die over standaard afmetingen beschikken en houten jaloezieën op maat. Maatwerk mag dan wel een stukje duurder zijn, daar staat tegenover dat de jaloezieën wel perfect aan al uw vooropgestelde verwachtingen zullen weten te voldoen. Stelt u zich ook de vraag of u nu al dan niet moet kiezen voor houten jaloezieën op maat? In dat geval is het zeker de moeite waard om rekening te houden met de onderstaande informatie!

Waarom houten jaloezieën op maat laten maken?

Laat ons allereerst even kijken naar de redenen waarom het de moeite waard kan zijn om uw houten jaloezieën op maat te laten maken. In eerste instantie wordt er door veel mensen vaak gedacht dat hun woning vrij standaard is gebouwd. Dit betekent dat er bij de ramen gewoon gebruik kan worden gemaakt van houten jaloezieën die over standaard afmetingen beschikken. Helaas blijkt in de praktijk niet zelden dat dit helemaal niet het geval is. Bij afwijkende raampartijen is er dan ook al snel geen sprake meer van een mooi eindresultaat indien er wordt gekozen voor het gebruik van standaard houten jaloezieën. Alleen met maatwerk kunt u dan het perfecte eindresultaat ambiëren.

Bovenstaande brengt ons bij het tweede voordeel dat is verbonden aan houten jaloezieën op maat laten maken. Het is namelijk zo dat dit niet alleen maar de uitstraling ten goede komt. Wat bovendien namelijk ook te denken van de praktische eigenschappen die zijn verbonden aan het gebruik van jaloezieën van hout? Ook voor deze eigenschappen geldt namelijk dat ze enkel en alleen ten volle kunnen worden benut op het ogenblik dat de jaloezieën perfect passen bij de raampartij waar gebruik van wordt gemaakt. Alleen zo kunnen de jaloezieën van hout bijvoorbeeld (veel) warmteverlies voorkomen en kunnen ze het naar binnen vallende daglicht op de gewenste wijze filteren. Al deze verschillende voordelen zorgen er dan ook in de praktijk voor dat mensen bijzonder vaak de voorkeur geven aan houten jaloezieën op maat laten maken. Geldt dat ook voor u? Dan hoeft u niet langer te wachten om de jaloezieën voor in uw woning te bestellen!

Wanneer zijn standaard houten jaloezieën het interessantst?

Houten jaloezieën op maat laten maken brengt dus in de praktijk heel wat interessante voordelen met zich mee. Dit gezegd zijnde is het ook zo dat er één belangrijk nadeel aan verbonden is. Houten jaloezieën zijn in de basis reeds niet echt voordelig te noemen. Er zijn op de markt met onder andere PVC jaloezieën dan ook verschillende alternatieven terug te vinden die financieel heel wat interessanter zijn. Op het ogenblik dat u kiest voor maatwerk houten jaloezieën spreekt het voor zich dat dit de kostprijs alleen maar nog verder de hoogte in jaagt. Voor mensen met een beperkt budget is dat mogelijks niet echt interessant te noemen.

Bovenstaande gezegd zijnde spreekt het voor zich dat houten jaloezieën op maat laten maken in de praktijk lang niet altijd handenvol met geld hoeft te kosten. De totale kostprijs van uw jaloezieën van hout wordt dan ook door tal van verschillende factoren bepaald, namelijk:

  1. Door de afmetingen waar de jaloezieën over moeten komen te beschikken;
  2. Door het type hout waar gebruik van wordt gemaakt;
  3. Door de gewenste afwerking van de houten jaloezieën;

Ondanks de bovenstaande zaken spreekt het voor zich dat houten jaloezieën die op maat worden gemaakt in de praktijk steeds duurder zijn in vergelijking met standaard houten jaloezieën. Het is dus vooral aan u de keuze of u deze meerprijs wenst te betalen voor maatwerk of niet. U kunt er uiteraard altijd voor kiezen om offertes aan te vragen bij verschillende verkopers van houten jaloezieën op maat om deze onderling te vergelijken.

Wat maakt houten jaloezieën zo interessant?

Of dat u er nu voor kiest om houten jaloezieën op maat te laten maken of u kiest voor het kopen van standaard exemplaren, in beide gevallen kunt u uiteraard genieten van de globale voordelen die zijn verbonden aan het gebruik van dit soort jaloezieën. Het gaat hierbij meer concreet om de voordelen zoals hieronder aangegeven.

                1.) Houten jaloezieën voegen extra gezelligheid toe aan uw interieur

Zowel voor houten jaloezieën op maat als voor standaard exemplaren geldt dat ze altijd extra sfeer en gezelligheid kunnen toevoegen aan uw interieur. Hout is een aangenaam warm materiaal wat ervoor zorgt dat er altijd extra sfeer kan worden gecreëerd. In het bijzonder wanneer u iemand bent die nog over andere natuurlijke elementen in zijn of haar interieur beschikt zult u kunnen vaststellen dat houten jaloezieën daar een mooie aanvulling op kunnen vormen. Bent u dus iemand die ervan houdt om een zo gezellig mogelijke setting te creëren in huis? In dat geval zijn houten jaloezieën voor u wellicht een uitstekende keuze!

                2.) U kunt rekenen op een goede bescherming tegen warmteverlies

Hout staat er om bekend een prima isolerend materiaal te zijn. Dit zorgt er in de praktijk voordat houten jaloezieën op maat bijvoorbeeld een stuk beter isoleren in vergelijking met PVC of aluminium jaloezieën. Is het voor u dus erg belangrijk dat uw raamdecoratie een extra bescherming biedt tegen warmteverlies voor uw woning? In dat geval kan dat absoluut een extra reden zijn om te kijken in de richting van jaloezieën die zijn gemaakt van hout.

                3.) Ze zijn verkrijgbaar in heel veel verschillende uitvoeringen

Het verschil tussen standaard houten jaloezieën en maatwerk exemplaren is natuurlijk niet het enige merkbare verschil. Daarnaast is het namelijk zo dat houten jaloezieën altijd in heel wat verschillende uitvoeringen aangekocht kunnen worden. Het is dan ook absoluut niet zo dat houten jaloezieën op maat of standaard exemplaren altijd over dezelfde kleur beschikken, integendeel. Door uw jaloezieën van hout te schilderen is het in ieder geval altijd mogelijk om deze perfect te laten matchen met de globale stijl van uw interieur.

Back To Top