Wat zijn nu eigenlijk de voordelen van slimme lampen in huis?

slimme lampen
Overige

Wat zijn nu eigenlijk de voordelen van slimme lampen in huis?

Wie had ooit gedacht dat de gloeilamp zich zou doorontwikkelen tot een ware slimme lamp. Eerst zijn ze energiezuiniger gemaakt met de Led verlichting en ook de spaarlamp. Nu zijn ze slimmer geworden en bieden ze meer sfeer mogelijkheden en gemak. Er zijn volop voordelen en ook redenen om in huis slimme lampen te nemen. Hieronder bespreken we ze kort met je op Smartbright.nl

Slimme lampen voor meer veiligheid

Iedereen heeft zo zijn eigen reden om voor slimme lampen te kiezen. Vooral het bedienen van de verlichting op afstand is een sterk pluspunt voor veel mensen. Het is mogelijk om de lampen zelf aan te zetten als je ergens op visite bent. Ook kunnen de slimme lampen op afstand uitgezet worden. Wanneer je de lampen bent vergeten uit te doen is dit wel prettig. Je hoeft niet naar huis om de lamp uit te zetten (en je dom te voelen). Daarnaast is het ook mogelijk om de lampen volgens een bepaalde routine aan en uit te laten gaan. Ze gaan dan rond een specifieke tijd aan en weer uit. In combinatie met een slimme IP camera is het ook mogelijk om de lampen aan te gaan als er een onbekende persoon wordt waargenomen. Wel zo prettig. Toch? 

Minder energie gebruiken 

De lampen zijn in de aanschaf wat duurder als normale lampen. Op termijn verdien je dit echter weer terug en zjin ze voordeliger. Ze zijn dan nog zuiniger dan een normale spaarlamp. Zeker als je nog niet aan energiebesparing hebt gedaan in huis is dit een sterk pluspunt. 

Meer sfeer in huis

De gekleurde lampen van Philips hebben 16 miljoen kleuren. Via de app is het mogelijk om iedere gewenste kleur te kiezen. Het is zo mogelijk om de kleur van de verlichting aan te passen aan je stemming. Het zal wonderen doen op je gemoedstoestand. Als je over een smart tv beschikt kan de verlichting meekleuren met de kleuren van het scherm. Zo wordt het televisie kijken nog mooier. 

Alles vanaf één plek bedienen 

Er zijn geen verschillende lampen knoppen meer om aan of uit te doen. Het is mogelijk om ze centraal en in één keer uit te doen. Het is prettig om hier gebruik van te maken. Gewoon gemakkelijk toch? 

De toekomst staat niet stil 

De slimme lampen zijn vaak de eerste stap naar meerdere slimme apparaten in huis. Hiermee zullen er nog veel meer (combinatie) voordelen komen van de slimme verlichting. 

Back To Top